Izdelek je bil dodan v košarico
Domov / Vračila

Vračila

VRAČILA/ODSTOP OD POGODBE

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima kupec pravico do vračila kupljenega blaga in s tem do odstopa od pogodbe brez da bi za to navajal razlog. O nameravanem odstopu od pogodbe in vračilu blaga mora kupec ponudnika pisno obvestiti najkasneje v 14-ih dneh od prejema blaga, na e-mail naslov infoslo@baloni.eu ali na naslov Funfood d.o.o., Dankovci 32a, 9202 Mačkovci.

Kupec mora blago vrniti v originalni embalaži (izključno na stroške kupca kot paketno pošiljko; paketov z odkupnino ponudnik ne sprejema) najkasneje v 14-ih dneh od poslanega pisnega obvestila o odstopu od pogodbe. Blago, ki ga kupec vrne, mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in ne sme imeti vidnih znakov uporabe. Vračilu blaga mora biti priložena kopija računa in izpolnjen zahtevek, ki ga kupec dobi tukaj. Edini strošek, ki torej bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. 

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe in vračila blaga za vse izdelke, razen za izdelke, ki spadajo v peti odstavek 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov. Sem spadajo storitve izvršene posebej za kupca in blago, ki ni primerno za vračilo, ker je hitro pokvarljivo ali mu je že potekel rok uporabe. V to kategorijo spadajo vsi, posebej za kupca napihnjeni baloni s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, ker začne helij sčasoma uhajati iz balona in se tega ne da preprečiti, balon pa ni ponovno uporaben, ko helij ali zrak izpuhti.

Kupec je dolžan naročene napihnjene balone s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov (kajti baloni so napihnjeni s helijem ali zrakom na željo kupca), prevzeti v dogovorjenem roku in jih takoj ob prevzemu pregledati. V kolikor izdelek ne ustreza naročenemu ali pa kupec odkrije stvarno napako (počeni baloni) mora pošiljko zavrniti takoj ob prevzemu blaga. Prav tako mora kupec napako takoj fotografirati in fotografijo poslati na ponudnikov e-mail: infoslo@baloni.eu .

Po prevzemu pošiljke z napihnjenimi baloni s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov s strani kupca reklamacij več ne upoštevamo. Prosimo, da upoštevate navodila za ravnanje z napihnjenimi baloni s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov (glejte INFORMACIJE pri posameznih izdelkih).

POSEBNO OPOZORILO ZA PAKETE Z NAPIHNJENIMI BALONI:

Kupec je dolžan naročene napihnjene balone s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov (baloni so napihnjeni s helijem ali zrakom na željo kupca), prevzeti v dogovorjenem roku. V kolikor baloni niso prevzeti najpozneje na definirani dan dostave* s strani kupca, reklamacije (vračilo denarja) glede napihnjenih balonov  ne upoštevamo.

*Pojasnilo

Ker helij ali zrak uhaja iz balonov so po določenem času baloni neuporabni.

Če se kupec odloči za odstop od pogodbe za izdelke, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva vračilo kupnine, v kolikor komplet ne vsebuje balonov napihnjenih s helijem ali zrakom in figur iz napihnjenih balonov. V kolikor komplet vsebuje balone napihnjene s helijem ali zrakom in figure iz napihnjenih balonov, pa kupec lahko zahteva vračilo kupnine, vendar se mu odšteje vrednost balonov napihnjenih s helijem ali zrakom in figur iz napihnejnih balonov brez popusta.

STROŠKI VRAČILA

Stroški vračila izdelkov bremenijo kupca. Ponudnik vrne kupnino brez poštnine kupcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od prejema pisnega sporočila o odstopu od pogodbe in tudi prejemu vrnjenega blaga. Ponudnik si pridržuje pravico, da zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Kupnina se vrne kupcu na enak način, kot je bila prejeta.

V primeru upravičene reklamacije, bo stroške ponovnega pošiljanja kril ponudnik spletne trgovine Balonmania.

 

GARANCIJA

Če za kupljen izdelek lahko uveljavljate garancijo, boste o tem posebej obveščeni s priloženim garancijskim listom ali pa bo to označeno na računu. Prav tako na garancijskem listu ali računu najdete navodila, ki jih morate upoštevati za uspešno uveljavljanje reklamacije. V kolikor želite reklamirati izdelek morate izpolniti ta garancijski obrazec in ga skupaj z računom predložiti vrnjenemu izdelku. V kolikor informacije o garanciji ne najdete, potem je za kupljen izdelek ne morete uveljavljati.

STVARNA NAPAKA                                                                            

Kljub skrbni obravnavi vseh naših izdelkov se lahko zgodi, da ima kupljen izdelek stvarno napako, na katero nas morate opozoriti v zakonsko določenem roku preko našega obrazca za stvarne napake, ki ga najdete tukaj. Napako morate natančno opisati in v kolikor je to možno, priložiti tudi fotografijo napake. Pravico do uveljavljanja stvarne napake natančneje določa Zakon o varstvu potrošnikov (37. Člen), stvarna napaka pa je kadar:

  • kupljeno blago nima lastnosti, ki so nujno potrebne za njegovo normalno rabo ali promet;
  • kupljeno blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • kupljeno blago nima lastnosti in odlik, ki so bile predpisane ali molče dogovorjene;
  • prejeto blago se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 Po prejemu uveljavitvenega obrazca za stvarno napako bomo izdelek pregledali in ga primerjali z enakim in brezhibnim izdelkom, ter podali končno oceno in mnenje.

PRITOŽBE IN SPORI

Spletna trgovina Balonmania deluje v skladu z  veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov in skrbi  za učinkovito obravnavanje pritožb, reševanje težav in reklamacij. V primeru težav, pritožb, ali reklamacij nam lahko pišete na naš info e-mail naslov: infoslo@baloni.eu . V kolikor želite nam lahko posredujete vašo telefonsko številko in vas pokličemo. Spletna trgovina Balonmania bo najkasneje v 5-ih delavnih dneh potrdila, da je pritožbo prejela, v nadaljnjih 8-ih dneh pa kupca obvestila o poteku postopka in trajanju obravnave. Celoten postopek pritožbe bomo obravnavali zaupno.

Morebitni spori se tako rešujejo sporazumno, v kolikor pa se ponudnik in kupec ne moreta sporazumno dogovoriti o pritožbi pa je za vse nadaljnje postopke pristojno sodišče v Murski Soboti.

 

 

Sladkor za sladkorno peno

BARVNI SLADKOR Z OKUSOM ZA SLADKORNO PENO (6 OKUSOV x 250g) S PALČKAMI Sladkor za sladkorno pen...

Preberi

Kokice party set

NOVO, NOVO, NOVO!!! Pripravili smo nov "Kokice party set" s kar petimi različnimi vrstami koruz...

Preberi

Tisk na balone, potiskani baloni

    Za vas izvedemo tisk na balone v naši tiskarni. Potiskamo balone tudi za podjetja. Balone...

Preberi

Baloni za 1 rojstni dan

Baloni za 1. rojstni dan prav lepo dopolnijo vaše slavje ter polepšajo vaše spominske fotografije...

Preberi